Blog

Letnje savršenstvo: Francuska krempita

Kako sunce počinje sve jače da peče, tako nam je sve češće potrebno pravo letnje osveženje. Ono što nudi Ser Gilles Lounge and Restaurant jeste upravo jedan takav ukusni spas u vrelim danima, a ime mu je Francuska krempita ili krempita sa jagodama.

Ova ukusna mešavina sezonskog voća koja nudi razne varijacije između različitih ukusa i izbora pojedinca i mlečno slatkog fila, neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Da li uz produženi espresso, nes posebnog ukusa ili šareni letnji koktel, Francuska krempita je idealan izbor zarazne poslastice. Pored voća, šećera i neodoljivog mlečnog ukusa, ovaj raj za sladokusce i hedoniste među svojim tajnama krije i nežan ukus pudinga od vanile koji daje posebnu letnju notu ovom gastronomskom savršenstvu. Ljubitelji kolača će je sigurno ubrojiti u svojih top 10 dezerta, dok će ljubitelji jednostavnog uživanja i rashlađivanja na beogradskom asfaltu sigurno upotpuniti jedno obično popodne.

 

Francuska krempita sa jagodam

Francuzi važe za sofisticiran i prefinjen narod, te nije ni čudo što ovaj kolač nosi ime baš po njima. Pitate se zašto? Probajte, i već posle nekoliko zalogaja osećaćete se kao da delite tanjir sa Parižanima. O ukusima je svima jasno da se ne raspravlja, ali neki od njih ni ne ostavljaju prostora raspravi. Ovaj recept je baš jedan od njih, a garantujemo da ćete ga preporučiti svojim najbližim prijateljima, uz svoje društvo i možda i neko od slanih predjela koja u velikoj brojnosti Ser Gilles nudi kao deo predigre užitka uz naš, trenutno, a i vaš, uskoro, omiljeni kolač!

Ukoliko želite da pobegnete od gradske gužve, napornog dana, i svakodnevne vreve na ulicama Beograda, Ser Gilles Lounge and Restaurant vam nudi pravo uživanje pod hladom Banjičke šume, u prijatnoj atmosferi i najfinije sređenom enterijeru. Bilo da se odlučite za klimatizovanu unutrašnjost ili prostranu baštu, pozitivan žamor i neumorno osoblje tu je da vaš dan učini boljim. A pored njih i naravno, Francuska krempita. Vidimo se!

Rate This Article:
No comments

leave a comment